Həftəsonu evdə dincələrkən bəzən dostlarla birlikdə internetdə nəsə etmək üçün alternativlər axtarırıq. Əsas istəyimiz çox hazırlıq tələb etməyən və hər kəsin öz telefonundan rahat şəkildə istifadə edə biləcəyi bir variant tapmaqdır. Azərbaycanda belə seçimləri müqayisə edərkən qeydiyyatın sadəliyi, mobil uyğunluq və platformanın ümumi işləmə rahatlığı ilə yanaşı hansı xüsusiyyətlərə diqqət yetirmək faydalıdır?

Məncə, boş vaxt üçün rəqəmsal platforma seçəndə insanın ilk növbədə öz rahatlığına baxması normaldır. Kimsə dizayna fikir verir, kimsə sürətli işləməsini istəyir, mən isə əsasən naviqasiyanı yoxlayıram. Sayta daxil olanda lazımi bölməni tez tapmaq mümkündürsə, artıq yaxşı təəssürat yaranır. Azərbaycan istifadəçiləri üçün müxtəlif seçimləri müqayisə edərkən səhifəsinə də baxmaq olar. Mən burada xüsusilə telefonla istifadə zamanı menyunun necə göründüyünə diqqət edərdim. Çünki kompüterdə geniş ekran bir çox şeyi rahat göstərir, amma smartfonda səhifənin real quruluşu daha tez hiss olunur. Əgər hər şey aydın yerləşdirilibsə, istifadə də daha rahat olur. Mən çoxlu əlavə düymələri və lazımsız animasiyaları heç vaxt vacib saymamışam. Sadəlik bəzən ən yaxşı xüsusiyyətdir. Azərbaycan dilində məlumatların təqdim olunması da yerli auditoriya üçün əlavə rahatlıq yarada bilər. Yeni platforma axtaranlar özləri baxıb, sonra digər alternativlərlə müqayisə edərək daha uyğun variantı müəyyən edə bilərlər.